T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞANLIURFA / HARRAN - Süleyman Demirel Çok Programlı Anadolu Lisesi

Özlem Kuyumcu ve öğrencilerimiz mesleki eğitim akreditasyonu projesi kapsamında Macaristan'daki kurs merkezlerinde staj süreci gerçekleştirmiştir.

Harran Süleyman Demirel Çok Programlı Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni; Özlem Kuyumcu ve öğrencileriyle beraber 2021-1-TR01-KA121-VET-000009985 numaralı mesleki eğitim akreditasyonu projesi kapsamında Macaristan'nın Başkenti Budapeşte ilinde bulunan Semilab işletme ve  Barchas Oktatoközpont ve Matrix Oktatoközpont kurs merkezlerinde staj süreci gerçekleştirmiştir.

 Semilab Yarıiletken Fizik Laboratuvarında öğrenciler Yarıiletken Endüstri, Fotovoltaik Panel Endüstrisi ve Çeşitli Endüsti alanlarını yerinde görme fırsatı buldular. Ayrıca öğrenciler Kristal Slikon Güneş Pilleri hakkında bilgi sahibi oldular. 

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus+ Mesleki Akreditasyon kapsamında T.C Budapeşte Büyükelçiliğimize Harran Süleyman Demirel Çok Programlı Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Özlem Kuyumcu ve Öğrencileri ziyaret gerçekleştirilmiştir. Yapılan Ziyarette Milli Eğitim Müşavirimiz Hilal Akarkamçı Hanım ve İçişleri Müşavirimiz İsmail Yılmaz Bey İle Projemiz hakkında görüşmelerde bulunulmuştur. Nazik davetleri için Teşekkür ederiz.

Barchas Oktatoközpont Kurs Merkezinde Öğrenciler; Vencel Molnar Hoca'dan Güneş Panellerinin Tarihi, Gelişimi, Özellikleri, Uygulamaları, Malzeme kullanım ve biçim özelliklerine göre Güneş Panelleri, Budapeştedeki Güneş Panelleri üzerine yapılan Projeler ( Budapest-Solar Powered ( Budapest-Nappal Hajtva)  vede Güneş Panellerinin Kentsel Sürdürülebilirliği hakkında bilgi sahibi oldular. 

Matrix Oktatoközpont Kurs Merkezinde Öğrenciler; Bela Munkacsy Hoca'dan, Pasif Güneş Enerjisi kullanımı, çeşitli yerleşim yerlerinde kullanım olanakları ve alanlarını,  çeşitli binalarda kullanım olanakları ve sınırlılıklarını, Güneş Panellerinde İyi-Kötü vaka çalışmalarını, Güneş Enerjisinin ısı için kullanımını ve üretimini, Güneş Kolektörünü (hava ve su sistemleri) uygulamalarını vede sınırlılıklarını, Güneş enerjisinin Elektirik için kullanımını ve üretimini, termodinamik kullanımını, 1950 lerden Günümüze Teknolojinin Gelişmesiyle birlikte Çeşitli Güneş Panelleri hakkında bilgi sahibi oldular.  

budapeşte türk şehitliği

I.Dünya Savaşı sırasında Galiçya cephesinde 1916-1917 yıllarında Alman Güney Ordusu'na bağlı olarak görev yapan 15. Türk Kolordusu çok sayıda şehit vermiştir. Galiçya cephesinin yanı sıra Macaristan'ın çeşitli bölgelerinde şehit düşen askerlerimizden bazılarının naaşları, 1926 yılında kurulan Budapeşte Türk Şehitliği'ne nakledilmiştir.Budapeşte Türk Şehitliği'nde 480 şehidimiz bulunmaktadır. Harran Süleyman Demirel Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri Şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygılarını sunarak, Aziz Şehitlerimizin ruhlarını rahmet ve minnetle andılar. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.12.2022 - Güncelleme: 06.12.2022 15:48 - Görüntülenme: 374
  Beğen | 1  kişi beğendi